Προσπάθεια χειραγώγησης καταγγέλλουν τα κόμματα

Προσπάθεια χειραγώγησης καταγγέλλουν τα κόμματα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ αντιδράσεων φέρνει η εντεινόμενη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας, καθώς και τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης καταγγέλλουν προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Μετά τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσε η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά την πλήρη υποταγή της Δικαιοσύνης, ήρθε να προστεθεί η ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου.

Ετσι η ανησυχία για τις κυβερνητικές επιθέσεις καταγράφεται στη δραστηριότητα των κομμάτων, τα οποία με αφορμή και την επέτειο 43 ετών από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα κάνουν λόγο για αυταρχικές λογικές και επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες εισέρχεται η Δημοκρατία.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούμε την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης και την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών», δήλωση που ήρθε να προστεθεί σε εκείνη του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για στοχευμένες επιθέσεις στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση με στόχο τη χειραγώγησή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι, που σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο μεταξύ Δικαιοσύνης και κυβέρνησης, στέκεται στο γεγονός της σύγκρισης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προειδοποιώντας πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει ούτε Τουρκία ούτε Πολωνία». Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη υπογραμμίζει παράλληλα τις συνεχείς παρεμβάσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης και τονίζει πως «την ημέρα που γιορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διάκριση των εξουσιών και η προάσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης παραμένουν ζητούμενα».

Στοχοποίηση Αθανασίου

Στα αξιοσημείωτα που καταγράφουν την ένταση της σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας είναι και το γεγονός πως το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ άλλων, στοχοποίησε προσωπικά και τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. και δικαστικό στο επάγγελμα Χαράλαμπο Αθανασίου, τον οποίο εμπλέκει σε μεθοδεύσεις για αποφυλακίσεις «εμπόρων ναρκωτικών μέχρι καταχραστών δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Αθανασίου προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη προκειμένου να απαντήσει «στις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και τον οργάνων του», όπως χαρακτηρίζει τις αναφορές που έγιναν στο πρόσωπό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή