«Πρεμιέρα» Κεντρικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ με βολές Γεννηματά

«Πρεμιέρα» Κεντρικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ με βολές Γεννηματά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «πρεμιέρα» του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ, του ανώτατου συλλογικού οργάνου του φορέα, θα πραγματοποιηθεί αύριο, καθώς θα συνεδριάσει για πρώτη φορά από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο, μετέχουν η κ. Φώφη Γεννηματά και οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων και φορέων που συγκροτούν τη ΔΗΣΥ, δηλαδή οι κ. Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος, Απ. Πάντας και Γιαν. Τούντας, ο γραμματέας της Κ.Ο., κομματικά στελέχη από όλες τις «συνιστώσες» και, επιπροσθέτως, στελέχη του κοινωνικού χώρου. Το Κεντρικό Συμβούλιο είναι πολυμελές, αλλά όπως έχει αποφασιστεί, σύντομα θα συγκροτηθεί 21μελής Γραμματεία, που επί της ουσίας θα αναλάβει τη διαχείριση της ΔΗΣΥ σε καθημερινή βάση, από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου θα ανοίξει με ομιλία της κ. Φώφης Γεννηματά, που αναμένεται να ασκήσει εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, ενώ θα αναφερθεί στα υπό ψήφιση νομοσχέδια για την Υγεία και την Παιδεία, αλλά και στην έξοδο της χώρας στις αγορές. Ηδη για το θέμα η ΔΗΣΥ εξέδωσε οξύτατη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ο κ. Τσίπρας υπερηφανεύεται από χθες για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Ο ίδιος, όμως, είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή το 2014 ως «…σκηνοθετημένη παράσταση όπου θα μοιράζεται και ποπ-κορν, το πλεόνασμα, για να στηριχθεί το success story». Τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την έξοδο στις αγορές επέκρινε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2014 η έξοδος στις αγορές χαρακτηριζόταν από τον κ. Τσίπρα και τους συνεργούς του “στημένη θεατρική παράσταση” και “πάρτι τοκογλύφων”. Σήμερα η επανάληψη, μετά τρία χαμένα χρόνια, εμφανίζεται ως θρίαμβος και εθνική επιτυχία», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι «η έκδοση αυτή θα ήταν θετικό βήμα αν εντασσόταν σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό όμως προϋποθέτει έξοδο της σημερινής κυβέρνησης από την εξουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή