Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει με καινούργια λάθη

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει με καινούργια λάθη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τα λάθη του κατά το παρελθόν, αλλά συνεχίζει με καινούργια λάθη, είπε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας εντονότατο προβληματισμό για τις εξελίξεις τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Είναι πολύ προσβλητικό να παραδέχεται κάποιος που διεκδίκησε και κέρδισε την πρωθυπουργία της χώρας ότι αγνοούσε στοιχειώδη πράγματα, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης, για να συνεχίσει τονίζοντας ότι δεν αρκεί να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά πρέπει να αποδείξει έμπρακτα στον ελληνικό λαό ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει πορεία, πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται.

«Οσα γίνονται στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στην ασφάλεια, στις εργασιακές σχέσεις, φανερώνουν ότι ζητάει συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος του και συνεχίζει με καινούργια λάθη», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελεγε ψέματα»

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές, ο κ. Θεοδωράκης (συνέντευξη στον Alpha) μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είτε πρέπει να παραδεχθεί ότι έλεγε ψέματα όταν αποκαλούσε έγκλημα και προδοσία την έξοδο στις αγορές με επιτόκιο 4,9%, ή να αποδεχθεί ότι και εκείνος διαπράττει έγκλημα με την τωρινή έξοδο στις αγορές, αλλά δεν έχει άλλη λύση να προσφέρει. «Κάποιοι λένε “Μπράβο που αποφάσισε η κυβέρνηση και βγήκε στις αγορές”. Μπράβο γιατί; Χώρες με αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, δανείστηκαν με πολύ χαμηλότερα επιτόκια όταν βγήκαν στις αγορές με το πενταετές τους ομόλογο. Η Πορτογαλία δανείστηκε με 1,2 και η Κύπρος δανείστηκε με 1,7. Εμείς λοιπόν θα πανηγυρίσουμε στο τέλος της ημέρας που θα δανειστούμε στην καλύτερη περίπτωση με 4,7%;», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφερόμενος στις συνεχείς και οξύτατες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη, ο επικεφαλής του Ποταμιού μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι επικίνδυνος. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα με καθυποταγμένη τη Δικαιοσύνη, εκτός και αν θέλουν να μας κάνουν Τουρκία ή Πολωνία ή Βενεζουέλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή