Επικρίσεις Θάνου κατά Σακελλαρίου και αιχμές προς ΕΔΕ

Επικρίσεις Θάνου κατά Σακελλαρίου και αιχμές προς ΕΔΕ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λάδι» στη διαμάχη κυβέρνησης και Δικαιοσύνης «ρίχνει» η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου και διευθύντρια του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου. Σε συνέντευξή της (Alpha 9.89) η κ. Θάνου άφησε νέες αιχμές κατά της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ενώ υπήρξε επικριτική και για την παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου. «Ο δικαστής ακόμα και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ηταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του», είπε η κ. Θάνου, συμπληρώνοντας πάντως ότι «οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή».

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΔΕ, η κ. Θάνου έκανε λόγο για «ακραία φρασεολογία» και «ως προς το περιεχόμενο», προσθέτοντας ότι «ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας». Η ίδια «επιτέθηκε» στο Δ.Σ. της Ενωσης, υποστηρίζοντας ότι «όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η ΕΔΕ είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της», κατέληξε.

Η παρέμβαση της κ. Θάνου προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. «Η κ. Θάνου ξεκίνησε τη δουλειά της με ιδιαίτερο ζήλο. Οφείλει όμως από τη νέα της θέση, αντί να επιτίθεται σε πρώην συναδέλφους της, να ακούει και να σέβεται τις θέσεις των δικαστικών ενώσεων», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η Ν.Δ. τονίζει ότι η κ. Θάνου «είναι υποχρεωμένη να απέχει από κάθε είδους παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» και σημειώνει ότι «για τη συμπεριφορά της, θα ελέγχεται από τα κόμματα και την κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή