Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει λόγος για πανηγύρια»

Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει λόγος για πανηγύρια»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να θέσει το ζήτημα της εξόδου της χώρας στις αγορές στη «σωστή του διάσταση» επεδίωξε χθες εις διπλούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να προσγειώσει τον πρωθυπουργό «στην πραγματικότητα», όπως σημείωναν πηγές από την Πειραιώς, καθώς ο κ. Τσίπρας με επικοινωνιακό μπαράζ και μία προσωπική συνέντευξη χθες στην τηλεόραση του Alpha, έδειξε την πρόθεση να προσδώσει πανηγυρικό τόνο, χτίζοντας ένα δικό του «success story» πάνω σε κάτι που, πριν από τρία χρόνια, ήταν δεδομένο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Καβάλα, όπου βρισκόταν σε περιοδεία, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο εν λόγω ζήτημα υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος για πανηγύρια», καθώς το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με εκείνο που είχε πληρώσει η χώρα το 2014. Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε πως η ζημία που έχει υποστεί η πραγματική οικονομία την περίοδο Τσίπρα είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να διορθωθεί μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή, χαρακτηρίζοντας ανίκανη και αναποτελεσματική τη σημερινή κυβέρνηση.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε και ανακοίνωση με το πέρας της συνέντευξης Τσίπρα, όπου σχολίασε δηκτικά πως «ο κ. Τσίπρας μάς ανακοίνωσε ως θετικά βήματα τους ατελείωτους φόρους» και «το μνημόνιο στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα ως το 2022». Η καυστική ανακοίνωση προειδοποιεί δε, πως «η ζωή στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης «ζυγίζοντας» ακριβώς τα όρια της αντιπολιτευτικής γραμμής και υπογραμμίζοντας πως δεν θα προσχωρήσει στη λογική της ακραίας ρητορικής που ακολούθησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν ανέλθει στην εξουσία, επανέλαβε πως η επιστροφή στις αγορές λαμβάνεται ως θετικό γεγονός. Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός πως απευθύνεται σε μία κοινωνία που έχει κουραστεί να ακούει ψέματα, είναι βέβαιο πως έστειλε μήνυμα και στους πολίτες πως αδιαπραγμάτευτη αρχή του είναι να αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο ο οποίος θα στηρίζεται μόνο σε πραγματικά δεδομένα.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Καβάλα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Guardian. «Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο ίδιος βάζει πολύ ψηλότερα τον πήχυ από εκεί που τον τοποθετεί ο πρωθυπουργός. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα με πολίτες και επαγγελματικούς φορείς, όπου θέλησε να μεταφέρει το όραμα πως υπάρχει πραγματική ελπίδα. Αρχικά επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα, όπου είχε τη δυνατότητα να ακούσει μία ευαίσθητη και συνάμα κρίσιμη επαγγελματική ομάδα, τους αλιείς. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τη φορολογική πολιτική της «τιμωρεί την παραγωγική Ελλάδα». Εν συνεχεία επισκέφθηκε ελληνική επιχείρηση στη Θάσο, υπογραμμίζοντας τη σημασία επενδύσεων στον τομέα της εξόρυξης και της παραγωγής υδρογονανθράκων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τηρώντας το δόγμα «περισσότερο ακούω παρά μιλάω» συνέχισε, με ενδιάμεση στάση τις πυρόπληκτες περιοχές στη Θάσο, με επίσκεψη σε τοπική της Νέας Δημοκρατίας.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας συνοδευόταν από τον, εκ Καβάλας ορμώμενο, διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος πιθανότατα θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπατριωτών του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή