Νέες βολές Κοντονή κατά του ΣτΕ

Νέες βολές Κοντονή κατά του ΣτΕ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες βολές εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή την πρόσφατη απόφασή του για το θέμα της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων. 

«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας», ανέφερε ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου εγκαινίασε το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το γραφείο Τύπου του υπουργείου πρόεβη σε διορθωτική δήλωση σύμφωνα με την οποία η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται «από την επιστημονική κοινότητα ως προς το νομικό της σκέλος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή