Μίνι «εμφύλιος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Μίνι «εμφύλιος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μικρός «εμφύλιος» στους κόλπους της συγκυβέρνησης ξέσπασε ξαφνικά χθες, ως παράπλευρο πολιτικό θέμα, με επίκεντρο μία από τις εκπρόθεσμες και άσχετες υπουργικές τροπολογίες που αναστάτωσαν την εθνική αντιπροσωπεία. Επρόκειτο για τροπολογία της υπουργού Τουρισμού, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα και σε υπαλλήλους του συγκεκριμένου υπουργείου «για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών» και «χωρίς γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου» να αποσπώνται σε γραφεία ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Για «ρουσφετάκι» μιλούσαν στο Περιστύλιο. Εντός Ολομέλειας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς και Ν. Ξυδάκης ζήτησαν έως και την απόσυρσή της, προκαλώντας εντονότατη την αντίδραση του συγκυβερνώντος εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένου.

«Υπάρχει προεδρικό διάταγμα –που το διάβασα εκ των υστέρων– το οποίο ήδη νομίζω ότι δίνει απολύτως τη δυνατότητα της αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων. Και με αυτή την έννοια –βεβαίως είμαστε την τελευταία στιγμή– νομίζω ότι ίσως είναι και περιττή θα έλεγα μια τέτοια διάταξη» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντάς.

«Φρονώ ότι επειδή δεν έχουμε σε βάθος γνώση και λεπτομερή υποστήριξη γι’ αυτό το θέμα, πρέπει να αποφύγουμε να καταστρατηγήσουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Ξυδάκης. «Να μη βιαστούμε, λοιπόν, και να παρακαλέσουμε την υπουργό να την αποσύρει και να μας τη φέρει περισσότερο τεκμηριωμένη», πρόσθεσε.

Αντίδραση Δ. Καμμένου

«Δεν κατανοώ το σθένος του συναδέλφου, του κ. Ξυδάκη, ο οποίος ήρθε για να κάνει αντιπολίτευση σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο λύνει ένα απλό ζήτημα και συγχρόνως έχει περάσει από τη Γραμματεία της Κυβέρνησης και έχει πάρει υπογραφή και έρχεται να μας κάνει αντιπολίτευση. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θα πρέπει να ξαναδούμε λίγο πιο σοβαρά όλα αυτά τα νομοσχέδια, ειδικά οι βουλευτές όταν κάνουν σχόλια», αντέδρασε σε αυστηρό τόνο ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχει μια αδικία και μια ανισότητα για τους υπαλλήλους του υπουργείου. Για να αρθεί αυτή η αδικία, φέραμε αυτή τη μικρή συμπλήρωση», επέμεινε στην τροπολογία, απορρίπτοντας το συριζαϊκό αίτημα για απόσυρση η κ. Κουντουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή