ΝΔ: Τα sms Βαρουφάκη – Τσίπρα για πιθανό Grexit το 2015 μας δικαιώνουν

ΝΔ: Τα sms Βαρουφάκη – Τσίπρα για πιθανό Grexit το 2015 μας δικαιώνουν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eτοιμος να δεχθεί το Grexit του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το 2015, σύμφωνα με αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, προκαλώντας για μια ακόμη φορά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε σημερινή της ανακοίνωση τονίζει ότι δικαιώνεται «σε όσους την κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, λίγο πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 ο κ. Σόιμπλε παρουσίασε στον κ. Βαρουφάκη για πρώτη φορά την ιδέα του «τάιμ άουτ» που θα έθετε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, ενώ παράλληλα ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται να συναινεί στο να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ενημέρωνε με γραπτά μηνύματα τον πρωθυπουργό, γράφοντας ότι «ο Σόιμπλε σου στέλνει μήνυμα για τάιμ άουτ».

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να απαντούσε ζητώντας διευκρινίσεις για το εάν η γερμανική πλευρά «προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ ζητά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, χαρακτηρίζοντας την «επιβεβλημένη». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή