Στ. Θεοδωράκης: «Ηττημένος στρατός η συγκυβέρνηση»

Στ. Θεοδωράκης: «Ηττημένος στρατός η συγκυβέρνηση»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυπη ανταρσία στο σχέδιο Γαβρόγλου κήρυξε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, θέλοντας να καταδείξει πόσο σφοδρή είναι η διαφωνία του με όλες τις εκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης. «Καλούμε τους καθηγητές και τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη σε όσους πολεμούν την αριστεία και να αντισταθούν στη δράση των κομματικών υπαλλήλων», ήταν η χαρακτηριστικότερη αποστροφή της ομιλίας του, στην οποία μάλιστα παρομοίασε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με έναν ηττημένο στρατό που δίνει πια ανώριμες μάχες».

«Θα σας πω γιατί για ακόμη μία φορά οπισθοχωρούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όλες τις μάχες. Συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό κόμμα, αποδέχθηκε την κυριαρχία της κυρίας Μέρκελ, υπέγραψε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους μεσαίους φτωχούς. Τι τους μένει λοιπόν; Μια αντίσταση, δήθεν, στην Παιδεία. Ενα αντάρτικο που θα δώσει το φιλί της ζωής στον απογοητευμένο κομματικό στρατό», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης και αποκάλεσε το σχέδιο Γαβρόγλου έναν «αριστερίστικο αχταρμά με ακροδεξιά φρένα» και ένα νόμο «συντηρητικό και παλιομοδίτικο που διώχνει τους νέους από τη χώρα, στερεί την ελπίδα από τους άξιους και κρατά τη χώρα μακριά από την Ευρώπη».

Αφού απαρίθμησε, τέλος, κάποιες από τις μέχρι τώρα καταστροφικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (κατάργηση πρότυπων και πειραματικών σχολείων, επαναφορά αιώνιων φοιτητών, παιχνίδια με τις πανελλαδικές), καταλόγισε ευθέως στην κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει την αυτοτέλεια των ΑΕΙ και επί της ουσίας συντάχθηκε με τη Ν.Δ. που προανήγγειλε ότι θα καταργήσει τον νόμο όταν πέσει η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή