Διατήρηση του ασύλου ζητεί ο Βασ. Λεβέντης

Διατήρηση του ασύλου ζητεί ο Βασ. Λεβέντης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της διατηρήσεως του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, δηλώνοντας πως είναι «της γενιάς του Πολυτεχνείου». «Θέλω να ξέρετε» είπε, «ότι με το άσυλο έχω ευαισθησία. Το γνωρίζετε εαυτό. Ποτέ δεν θα μπορούσα να παύσω την ισχύ του ασύλου. Το άσυλο συνδέεται με την ιστορία των πανεπιστημίων. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει. Απλά, πρέπει να υπάρξει και πανεπιστημιακή αστυνομία, ώστε να αποφύγουμε την ασυδοσία. Αυτό πρέπει να υπάρξει και να θεσπιστούν βαρύτατες κυρώσεις για όσους των φοιτητών και πολύ περισσότερο για όσα εξωφοιτητικά στοιχεία μπαίνουν στα πανεπιστήμια με σκοπό να κάνουν ζημιές, να καταστρέψουν περιουσίες κ.λπ.».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής, σημείωσε: «Θέλω να πω κάτι και για τον κύριο πρόεδρο της Βουλής και τον “Ρουβίκωνα”. Μπήκαν μέσα οι άνθρωποι και η αστυνομία έκανε το καθήκον της. Συνέλαβε μερικούς. Και πήρε –λέει– με συνεννόηση ο πρόεδρος της Βουλής να αφεθούν ελεύθεροι, γιατί δεν θεώρησε ότι αυτά τα στοιχεία είναι κακοποιά στοιχεία. Ο “Ρουβίκωνας” έχει και παρελθόν. Ετσι δεν είναι; Εις το παρελθόν ήταν πάντα να πετάει χαρτάκια; Εις το παρελθόν έχει και τραμπουκισμούς, έχει και καταστροφές. Με ποιο δικαίωμα ο κ. Βούτσης κανονίζει τι συλλαμβάνεται και τι επιτρέπεται; Ο κύριος πρόεδρος της Βουλής το τελευταίο διάστημα κάνει μεγάλα λάθη. Ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος της αίθουσας και νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο. Και αυτό δεν θα του βγει σε καλό, αν συνεχίσει να προστατεύει τέτοιου είδους ενέργειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή