Διαμαντοπούλου: Συντελείται πολιτικό έγκλημα στην Παιδεία

Διαμαντοπούλου: Συντελείται πολιτικό έγκλημα στην Παιδεία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολιτικό έγκλημα» και «αντιμεταρρύθμιση» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδρυτικό στέλεχος της Ώρας Αποφάσεων, και πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

«Αλλάζουν τα πάντα… Δεν κρατάνε κάτι. Καταργείται το αυτοδιοίκητο, το κράτος ο ‘’Μεγάλος Αδελφός’’ τα ΑΕΙ ομοιόμορφα… Έλεγε ο πρωθυπουργός ανοησίες, αυτά που του γράψανε, έλεγε ότι δεν υπάρχουν Συμβούλια Πανεπιστημίων σε άλλες χώρες, 22 χώρες έχουν Συμβούλια Πανεπιστημίων» πρόσθεσε η πρώην υπουργός.

«Έχουμε έναν 70αρη κομμουνιστή υπουργό Παιδείας και έναν πρωθυπουργό 40 χρονών που όταν έπεφτε το τείχος στη Γερμανία έμπαινε στο ΚΚΕ, φέρνουν αντιμεταρρύθμιση και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε την παιδεία στον 21ο αιώνα; Γίνεται ένα πολιτικό έγκλημα αυτή τη στιγμή» επισήμανε.

Με αφορμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν με πάθος τη μεταρρύθμιση για την Παιδεία και τώρα ψηφίζουν το νέο ν/σ, η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για απόλυτη κατάπτωση των πολιτικών ηθών, κάτι που, όπως είπε, έχει να κάνει και με όλη τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου υπενθύμισε ότι ο νόμος του 2011 για την Παιδεία ψηφίστηκε από 255 βουλευτές που εξέφραζαν τότε το 80% του εκλογικού σώματος, ενώ σήμερα, και με την τεράστια αποχή, εκφράζουν μόλις το 25% του λαού. «Στην Παιδεία η συναίνεση είναι μεγαλο θέμα, στη Φινλανδία επέλεξαν η μεταρρύθμιση αυτή να είναι η πρώτη μέσα στην κρίση τους και αποφάσισαν ότι δεν θα γίνονται αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε.

Εξάλλου, η κ. Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε την προσέγγιση για συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Το συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι μια εσωτερική διαδικασία στην οποία δεν έχει λυθεί ούτε το οργανωτικό, δήλωσε αν θα είναι ομοσπονδιακό ή ενιαίο κόμμα, και προέκυψε καθαρά το πολιτικό ζήτημα. Η χώρα χρειάζεται στον προοδευτικό χώρο με καθαρό και μεταρρυθμιστικό λόγο που απάντα στον 21ο αιώνα. Ωραία η συζήτηση για την Κεντροαριστερά, επί δεκαετίες, θέλει τέλεια και μια παύλα» δήλωσε με νόημα.

«Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Θεοδωράκης και εμείς, η Ώρα Αποφάσεων έχουμε λόγο που συμπίπτει, και μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ έγινε σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει κανένα λόγο εκεί μέσα… Η πρόκληση της ΔΗΣΥ και σε εμάς και στον κ. Θεοδωράκη δεν πατάει κάπου…» σημείωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου για τη ΔΗΣΥ «ξέρετε πόσες διαφορές βαθύτατα προγραμματικές προέκυψαν στο τελευταίο διάστημα; Μπορούμε να μιλάμε ακόμα για κρατικοποίηση όλων των δημοτικών συγκοινωνιών, ή ότι τα σκουπίδια αφορούν μόνο δημοσίους υπαλλήλους; είναι δυνατόν να συμφωνούμε για την έκτακτη σύνταξη; Αυτό είναι κοροϊδία στα μούτρα των ανθρώπων».

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή