ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η αντιπαράθεση Πολάκη – Γεωργιάδη

Στα άκρα η αντιπαράθεση Πολάκη – Γεωργιάδη

Νέα σκληρή αντιπαράθεση είχαμε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Η αρχή έγινε από τον υπουργό όταν ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να απαντήσει για την υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του και που σύμφωνα με την ΝΔ απαλλάσσει από βαρύτατες ποινές στελέχη που συλλαμβάνονται να υπερκοστολογούν  ις βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Πολάκης αρκέστηκε να πει ότι «η απόφαση αφορά το claw back» και πρόσθεσε πως «στα ζητήματα διαφθοράς δεν σηκώνουμε ούτε σκνίπα στο σπαθί μας».   

Ο κ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση: «Εγώ σε ξέρω. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή Πολάκη! Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε «κοίταξέ με καλά από εμένα δεν ξεμπλέκεις. Το παίζεις καθαρός αλλά είσαι πολύ βρώμικος, Πολάκη».

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών μετατέθηκε και στο πεδίο της αριστείας με τον κ. Πολάκη να επιτίθεται στον κ. Γεωργιάδη για τον χρόνο λήψης του πτυχίου του.

« Πράγματι το πήρα στα 10 χρόνια το πτυχίο μου γιατί έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη που μου έπλεξε το εγκώμιο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε άλλο σημείο απαντώντας σε σχετική κριτική του Παύλου Πολάκη και συνέχισε: «Εσείς κ. Πολάκη μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που το έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό! Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο».