ΥΠΕΞ: «Ανυπόστατα τα περί δήθεν κυρώσεων και ελληνικού βέτο για Βενεζουέλα»

ΥΠΕΞ: «Ανυπόστατα τα περί δήθεν κυρώσεων και ελληνικού βέτο για Βενεζουέλα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες», το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Υπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει, με αφορμή δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες και τονίζει πως δυστυχώς, η ΝΔ δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να επικαλείται ως ερωτήματα αυτά τα δημοσιεύματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει πως ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σε ανταπάντησή του, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει: «Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ήρθε αργά για να μην πει τίποτα. Αντί να υπεκφεύγει, ας απαντήσει ευθέως:  Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο; Αν δεν μπορεί το Υπουργείο Εξωτερικών, ας απαντήσει το Μαξίμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή