Νέα διαφοροποίηση από τον Δημ. Καμμένο

Νέα διαφοροποίηση από τον Δημ. Καμμένο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαρκή πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι διαφοροποιήσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ –και αντιπροέδρου της Βουλής– Δημήτρη Καμμένου. Μετά την καταψήφιση, από πλευράς του, του άρθρου για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, χθες εξέφρασε τη διαφωνία του και με το προεδρικό διάταγμα που επιβάλλει πλέον οι σημαιοφόροι στις μαθητικές παρελάσεις του δημοτικών σχολείων να επιλέγονται διά κληρώσεως και όχι μέσω της βαθμολογίας τους. «Για να πάει μπροστά ο τόπος, κάθε κυβέρνηση πρέπει να επενδύει στους αρίστους και δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα πάντα», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ (στον ΣΚΑΪ) με εμφανή αποδοκιμασία για τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενώ προέβλεψε ότι για το θέμα θα τοποθετηθεί (με ταυτόσημο τρόπο) και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Αν κάτι ωστόσο μεγέθυνε χθες την όχληση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η επιλογή του κ. Δημ. Καμμένου να καυτηριάσει γενικότερα τον τρόπο που κατά την άποψή του λαμβάνονται οι αποφάσεις εντός του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου. «Δεν μπορεί να επιβάλλεται στην Ελλάδα μια αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, και προσδιόρισε μάλιστα την ομάδα αυτή σε έναν «μικρό πυρήνα του 4%-5%» που έχει μείνει στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος μετά τη φυγή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παν. Λαφαζάνη, και «επηρεάζουν», όπως είπε, «την πολιτική της κυβέρνησης».

Λίγη ώρα αργότερα (πάλι στον ΣΚΑΪ) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κλήθηκε να σχολιάσει τις απόψεις του Δημ. Καμμένου. «Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε αντίστοιχες δηλώσεις και μάλιστα πολλές φορές διαφοροποιείται και από το κόμμα του ως προς την ψήφιση συγκεκριμένων διατάξεων. Αλλά, προφανώς, είναι δικές του απόψεις. Από εκεί και πέρα, οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν μια άλλη θέση στο Κοινοβούλιο», είπε η κ. Σβίγκου, θέλοντας έτσι να αμβλύνει τη σημασία της διαφοροποίησης, αλλά και προεξοφλώντας ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα καλύψει δημοσίως τον βουλευτή του. Ως εκ τούτου, όντως θα έχει ενδιαφέρον η θέση που θα πάρει άμα τη επιστροφή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή