ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση Μουζάλα

nd_peiraios--5

Aνακοίνωση για την απόφαση του υπουργού του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με την οποία του ασκεί κριτική για την απόφαση του να εγκρίνει την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για προσπάθεια κατασκευής ειδυλλιακής κατάστασης, η οποία όμως συγκρούεται με την πραγματικότητα. 

Αναλυτικά: 

«Στο τελευταίο διάστημα, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα στις δομές φιλοξενίας.
Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει τις Κυβερνήσεις τους.

Προσπαθεί ταυτόχρονα να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με την δυσάρεστη  πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες – μετανάστες στα κέντρα υποδοχής.Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα».