Kριτική από Χρυσόγονο: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία

Kριτική από Χρυσόγονο: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονος, ώστε – όπως είπε – να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση και με ελεύθερη συμμετοχή.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 9,84 άσκησε κριτική στο κόμμα του, λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει προσκολλημένος σε μικρό αριθμό μελών και χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία».

Ανέφερε ακόμα : «Είμαι μέλος και της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μιάς τάσης που ζητά άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Το κόμμα έχει μείνει προσκολλημένο σε ένα μικρό αριθμό μελών. Το 2013 είχαμε 30.000 μέλη και τώρα ίσως να είναι ενεργά τα μισά. Με τις προϋποθέσεις αυτές δεν μπορεί να υλοποιηθεί η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό. Χρειάζονται αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει νέα εκλογή οργάνων με ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή».

Ο κ Χρυσόγονος έθεσε και ζήτημα διενέργειας εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, που προβλέπει – όπως είπε – το καταστατικό, για λήψη αποφάσεων από τη βάση, λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και στο θέμα της επιλογής κυβερνητικού εταίρου.

Για το  ενδεχόμενο συμμετοχής του σε ένα νέο ευρύτερο σχήμα στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «Είμαι ευρωβουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε άλλους χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή