Σφοδρές επικρίσεις για τον Στέλιο Παππά

Σφοδρές επικρίσεις για τον Στέλιο Παππά

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις επικρίσεις και τα ειρωνικά σχόλια σύσσωμης της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει η επιλογή του Στέλιου Παππά, πατρός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, για την προεδρία του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. Παρά την κριτική που επέφερε η τοποθέτηση του πατρός Παππά στον ΟΑΣΘ από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κάνοντας αντεπίθεση με στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγόρησαν τη Ν.Δ. για επίθεση «με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο του οποίου η ιστορία και η πορεία απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της». Από το Μαξίμου περιγράφουν τον πατέρα του κ. Παππά ως πρόσωπο με «πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα» καθώς και ως έχοντα «σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα».

Ο Στέλιος Παππάς, σύμφωνα με το Μαξίμου, «τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η “κόπρος του Αυγεία” που δημιούργησαν στον οργανισμό αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ». Από το Μαξίμου καταλήγουν με ένα ειρωνικό σχόλιο εναντίον της Ν.Δ., την οποία περιγράφουν ως «διαχρονική ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση από την Κουμουνδούρου, από όπου γίνεται αναφορά στο βιογραφικά του πατρός Παππά και εξαπολύεται ταυτόχρονα επίθεση στη Ν.Δ. για νεποτισμό.

Είχε προηγηθεί ειρωνικό σχόλιο από τη Ν.Δ., σε ανακοίνωση της οποίας αναφερόταν: «Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ των εκατοντάδων βιογραφικών που υπεβλήθησαν για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, αυτό του κ. Παππά ήταν το καλύτερο… Κατά σύμπτωση βέβαια ο κ. Παππάς είναι πατέρας του υπουργού και στενού φίλου του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παππά». Από την Πειραιώς δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο πρόσωπο του στελέχους των ΑΝΕΛ Ντίμη Αργυρόπουλου που τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ. Ο διορισμός, αναφέρεται από τη Ν.Δ., «έγινε για να επιβραβευθεί το δημοκρατικό του ήθος. Και αυτό, γιατί όλοι θυμόμαστε την προτροπή του σε επίδοξους τρομοκράτες να “φυτέψουν” μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα!».

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε το γεγονός και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης. «Ως φαίνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης συνέκρινε την τοποθέτηση του πατρός Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ με όσα διαδραματίζονται στη φετινή ιταλική ταινία «Τα παράπονα στον δήμαρχο». «Συγγενείς που απαιτούν ρουσφέτι. Πολιτικοί που απαιτούν μίζες. Και βέβαια… oδηγοί που παρκάρουν πάνω στην πλατεία. Μαγαζιά που βάζουν καρέκλες όπου γουστάρουν. Μικροπωλητές χωρίς άδεια. Υπάλληλοι που λουφάρουν στα απέναντι καφέ από την υπηρεσία τους. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στην ταινία “Τα παράπονα στον δήμαρχο”. Εχει γυριστεί στη Σικελία, αλλά είναι σαν να έχει γυριστεί στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή