Εντείνονται οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Εντείνονται οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το προχωρημένο θέρος, οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) συνεχίζονται, ιδιαίτερα μετά τις συζητήσεις που ενεργοποίησε η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να διεκδικήσει την προεδρία του νέου φορέα, που, πιθανώς, θα εκπροσωπεί την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Χθες, ο πρώην υπουργός Π. Γερουλάνος γνωστοποίησε, μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΣΥ. «Προφανώς δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος ενός φορέα με τον οποίο διαφωνώ τόσο ριζικά, που διαφωνώ και στο εγχείρημα γενικά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται», είπε ενδεικτικά ο κ. Γερουλάνος, αμφισβητώντας την αυθεντικότητα της διαδικασίας. «Αν ήταν μια διαδικασία η οποία ήταν ειλικρινής και πραγματικά έφερνε πολιτικές δυνάμεις με υπόσταση, στο να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο, τότε βεβαίως θα έπρεπε να συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα· αλλά σε μια διαδικασία που κόμματα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έρχονται και ζητούν να αλλάξει όλο το αρχιτεκτόνημα της Κεντροαριστεράς, για να δημιουργήσουν κάτι που επικοινωνιακά έχει μια αξία για τις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι χάνουμε περισσότερα από όσα δημιουργούμε», επισήμανε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έχασε σημαντικό μέρος της απήχησής του στους Ελληνες ψηφοφόρους ακριβώς διότι σταμάτησε να είναι σοσιαλιστικό κόμμα.

«Η μεγάλη πρόκληση»

Αντιθέτως, θετικά σχολίασε χθες το εγχείρημα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτης, μιλώντας για «start-up της δημοκρατικής παράταξης που θα είναι κι ένα νέο ξεκίνημα για την ίδια τη χώρα».

Ο κ. Μανιάτης σχολίασε (Βήμα FM) ότι θα τοποθετηθεί «θεσμικά» και την κατάλληλη στιγμή για την ηγεσία, τονίζοντας ότι «όταν άλλοι εγκατέλειπαν το καράβι, στα δύσκολα», εκείνος ήταν μάχιμος. Περιέγραψε ως στόχο του νέου φορέα «το 25% των Ελλήνων που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί ή κεντροαριστεροί πολίτες», διατηρώντας αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ. Μάλιστα ανέφερε πως «η μεσαία τάξη σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της έχει σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η μεγάλη πρόκληση για μας. Πρέπει να τους πείσουμε».

Τη θετική ανταπόκριση της υποψηφιότητας Καμίνη από τη Χαρ. Τρικούπη επιβεβαίωσε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης. «Καλωσορίζουμε κάθε υποψηφιότητα η οποία μπορεί να εισφέρει σε επίπεδο πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό. Η κυρία Γεννηματά με μια προσπάθεια την οποία κάνει πολύ επισταμένα, με συνέπεια εδώ και δύο χρόνια, είναι σε θέση σήμερα να πει ότι έχουμε τη διαδικασία μπροστά μας η οποία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, θα έχουμε και συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον κ. Καμίνη μετά τις 20 Αυγούστου και νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε εξελίξεις, οι οποίες είναι θετικές και για την παράταξη, αλλά κυρίως είναι θετικές γιατί θα έρθουν να δώσουν λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά (9,84) ο κ. Χρηστίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή