Koντονής: Οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης οι πυρκαγιές

Koντονής: Οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης οι πυρκαγιές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αιχμές για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, στη σκιά των πύρινων μετώπων που καίνε τη χώρα, άφησε ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Αφού εξήρε το έργο των πυροσβεστών αναφέρθηκε και στις ζημιές λέγοντας ότι «στο νησί έχουμε καταστροφές μόνο σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι σε σπίτια και οικισμούς, γεγονός που φανερώνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών τα τελευταία 24ωρα στο νησί. Εάν δεν υπήρχαν τα εναέρια μέσα και η καταλυτική παρουσία του κράτους που από την πρώτη στιγμή έδωσε το “παρών”, στη Ζάκυνθο θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα». 

Παράλληλα προανήγγειλε την άμεση καταγραφή των ζημιών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντας «άθλιους» εκείνους «που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες και δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις περιουσίες των ανθρώπων, ούτε τις ανθρώπινες ζωές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή