Βολές Ν.Δ. για την απουσία Τσίπρα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών

Βολές Ν.Δ. για την απουσία Τσίπρα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καίρια ερωτήματα αναφορικά με την απουσία του πρωθυπουργού, Αλεξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών των προηγούμενων ημερών,  έθεσε η Νέα Δημοκρατία το Σάββατο σε ανακοίνωσή της.

Η παράταξη κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τους πολίτες που βρισκόταν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο και γιατί δεν βρέθηκε εγκαίρως στην Ανατολική Αττική που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά, με κύκλους του Μοσχάτου να εμμένουν στην συγκεκριμένη ερώτηση, μετά και από την απάντηση του Μαξίμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Μετά και τα σημερινά ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους.

Να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για το που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές  και κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα:

1. Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;

2. Που βρίσκονταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;

3. Που βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;

4. Βάση ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;

5. Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς;

Αναμένουμε τις απαντήσεις».

«Να σοβαρευτεί ο κ. Μητσοτάκης»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ν.Δ, κύκλοι του Μαξίμου κατηγόρησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι ακύρωσε την επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής λόγω της παρουσίας δύο υπουργών της κυβέρνησης εκεί και παρουσίασαν την απουσία του πρωθυπουργού ως δικαιολογημένη λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να σοβαρευτεί και ανέφεραν πως βρίσκονται στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουν επακριβώς για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ολιγοήμερες διακοπές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή