Ν.Δ.: προσγειώνει την κυβέρνηση στην οικονομία

Ν.Δ.: προσγειώνει την κυβέρνηση στην οικονομία

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πραγματικότητα «προσγειώνει» η Πειραιώς την κυβέρνηση και την πολιτική ατζέντα μετά την επιχείρηση κυβερνητικού αντιπερισπασμού, με αφορμή το συνέδριο της εσθονικής προεδρίας και τα εγκλήματα του κομμουνισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή σε όλους τους αρμοδίους για τα παραγωγικά υπουργεία να αναδεικνύουν τα μέτωπα της καθημερινότητας, με βασική επιδίωξη να αποδομήσει το success story που επιχειρεί να στήσει ο πρωθυπουργός ενόψει της ανάβασής του στη ΔΕΘ.

Υπό αυτό το πρίσμα, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Κ» για τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που έχουν μείνει στα χαρτιά έγινε η αφορμή ώστε η Ν.Δ. να θυμίσει όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της οικονομίας όπου οι πολίτες «αναστενάζουν». Η Ν.Δ. αντιπαρέβαλε στο ίδιο κάδρο την υπερφορολόγηση, την περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και την «κατάρρευση κοινωνικών δομών» –με παραδείγματα τον αποκλεισμό καρκινοπαθών από θεραπείες και την καθήλωση πυροσβεστικών και ασθενοφόρων λόγω έλλειψης χρημάτων για τη συντήρησή τους– και τα πενιχρά έσοδα από το λαθρεμπόριο, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «χαρίζει» εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους. Και θύμισε ότι ενώ η ίδια είχε κάνει σημαία της την πάταξη του λαθρεμπορίου υποσχόμενη έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, πέρασε πολύ κάτω από τον πήχυ. Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βλάπτει τα συμφέροντα των Ελλήνων, άφησε επίσης σαφείς αιχμές ότι τα πενιχρά έσοδα των ελέγχων μπορεί να οφείλονται στο ότι η κυβέρνηση «διαπλέκεται πιο γρήγορα από τη σκιά της». Η ανακοίνωση της Πειραιώς προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΟΙΚ, που έσπευσε να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες που είχαν αφήσει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο».

Στη σκληρή γραμμή στο μέτωπο της οικονομίας και όχι μόνο θα κινηθεί η Πειραιώς μέχρι τη ΔΕΘ, με βασικό στόχο να «τσαλακώσει» το αφήγημα του κ. Τσίπρα περί εξόδου από το μνημόνιο – προς στήριξη του οποίου στον τρίτο όροφο της Πειραιώς γνωρίζουν ότι το Μαξίμου θα εκμεταλλευθεί στο έπακρον την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε επικοινωνιακό σόου.

Με το βλέμμα στην προετοιμασία της δικής του εμφάνισης στη ΔΕΘ κινείται και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντά στελέχη και συνεργάτες του.

Συνάντηση με Τζιτζικώστα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της γενικής «γαλάζιας» κινητοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της ανάβασής του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε χθες με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με παραγωγικούς, εξαγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης. Στόχος να διαμορφώσει τις προτάσεις του, αφού προηγουμένως ακούσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Συνέχεια, τέλος, στην κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την Εσθονία έδωσε χθες ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας (ρ/σ Πρακτορείο) «άδικο» τον συμψηφισμό μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού. Προσέθεσε, πάντως, ότι ήταν «λάθος κίνηση» η μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονίας. «Θα μπορούσε, αν όχι να πάει ο κ. Κοντονής, η κυβέρνηση και η Ελλάδα ως χώρα της Ε.Ε. να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο», σημείωσε, καταλήγοντας ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα «δεν απασχολεί τον μέσο Eλληνα», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή