Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο αποτελείται από πέντε άξονες: Ασφαλιστικές ρυθμίσεις, εργασιακές ρυθμίσεις, πρόσθετες ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, ένα σύνολο διατάξεων για τα άτομα με αναπηρίες και ρυθμίσεις για το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού, λόγω της ειδικής σημασίας που έχει για την κοινωνική προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι θετικά μεν, αποσπασματικά δε, και κατ’ επέκταση αναποτελεσματικά θεωρούν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας. 

Οπως μάλιστα σημείωσαν στην αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου, χθες, δεν περιλαμβάνει μια σειρά από δύσκολες μνημονιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η αλλαγή της απαιτούμενης πλειοψηφίας για τη λήψη απεργιακής απόφασης σε πρωτοβάθμια σωματεία. Οι διατάξεις αυτές παραπέμφθηκαν πιθανότατα για επικοινωνιακούς λόγους, για μετά τη ΔΕΘ, μετά την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης από τους εκπροσώπους των δανειστών, πιθανότατα σε σχέδιο νόμου-σκούπα, που θα περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή