Τον εθνικό σχεδιασμό για το Δημόσιο παρουσίασε η Γεροβασίλη

Τον εθνικό σχεδιασμό για το Δημόσιο παρουσίασε η Γεροβασίλη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους κεντρικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για τη Δημόσια Διοίκηση, παρουσίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στην ομιλία της στο Μουσείο Μπενάκη, στην παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 – 2019».

Η κ. Γεροβασίλη ανοίγοντας την ομιλία της έκανε λόγο για  «ένα Δημόσιο, που θα λειτουργεί ως εντολοδόχος της εκτελεστικής εξουσίας». Παράλληλα σημείωσε ότι «η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική και σήμερα δίνουμε απαντήσεις στο πώς βλέπουμε και τι κάνουμε για να μεταρρυθμίσουμε το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης». «Ώστε να μην είναι η Δημόσια Διοίκηση ένα αδιαφανές πλέγμα μηχανισμών γραφειοκρατίας, για να εξυπηρετoύνται διαχρονικά οι λίγοι», συνέχισε η υπουργός και συμπλήρωσε: «Αλλά, αντίθετα, να είναι μια αποδοτική, φιλική, εύρυθμη, σύγχρονη, παραγωγική και αμερόληπτη δημόσια δομή, με το βλέμμα αποκλειστικά στραμμένο στις ανάγκες των πολλών και στο δημόσιο συμφέρον».

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι προωθείται δραστική μετεξέλιξη του Δημοσίου, με γνώμονα: την απλούστευση των διαδικασιών, μέσω της αφομοίωσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης των παγκόσμιων αλλαγών, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών, την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω της βέλτιστης διαχείρισης, αξιοποίησης προσόντων και κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της Διοίκησης, και την ενίσχυση της Δημοκρατίας, μέσω της θεσμοθέτησης αξιοκρατίας στη στελέχωση, διαφάνειας στη λειτουργία και της επικαιροποίησης της σχέσης κράτους-πολίτη.

«Πιστεύοντας βαθιά πως καίριας σημασίας για την επιτυχία του όποιου εθνικού σχεδιασμού για τη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της, θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε με ανοιχτές κι αντικειμενικές διαδικασίες μια δέσμη δράσεων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων, τα Περιγράμματα Θέσεων, η Στοχοθεσία», είπε μεταξύ αλλων η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επενδύοντας «στην προώθηση του κατάλληλου υπαλλήλου στην κατάλληλη θέση».

«Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του συναλλασσόμενου» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή