Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Τόσκα για «κομματικά φαινόμενα» εντός της Πυροσβεστικής

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Τόσκα για «κομματικά φαινόμενα» εντός της Πυροσβεστικής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη φαινομένων κομματισμού εντός του Πυροσβεστικού Σώματος  κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι το «Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου και συνέχισε τις καταγγελίες λέγοντας πως «χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, που θα έπρεπε να είχε την αποτελεσματικότητα, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό που έχουν σύγχρονα πυροσβεστικά σώματα» επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα είπε πως πολλά στελέχη στο παρελθόν «έμπαιναν από το παράθυρο». «Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν» είπε ο  και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία στηρίζει τα στελέχη της πυροσβεστικής «στο μέτρο του δυνατού».

Αντίδραση από ΚΚΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης τόνισε «Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει της στάση της απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα. Λέτε ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου. Πείτε μας, πού είναι αυτή η στρέβλωση» και πρόσθεσε πως «Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό μηχανισμό του δημοσίου ένα Σώμα το οποίο ρίχνεται πραγματικά στη φωτιά με όλες αυτές τις μεγάλες ελλείψεις, που και εσείς επιβεβαιώνετε μέσα από την τοποθέτησή σας» πρόσθεσε ο κ. Κατσώτης.

«Ανάξια συμπεριφορά»

Για ανάξια συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, έκανε λόγο ο αρμόδιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Για έναν υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία, είναι να μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Υπογράμμισε «το ιταμό ύφος ενός υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε από τον κ. Τόσκα να ανακαλέσει δημοσίως τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή