Μετωπική στη Βουλή μεταξύ Κατρούγκαλου και Λοβέρδου

Μετωπική στη Βουλή μεταξύ Κατρούγκαλου και Λοβέρδου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή αντιπαράθεση, με έντονα πολιτικά, αλλά και στοιχεία προσωπικής σύγκρουσης, προκάλεσε χθες στη Βουλή το θέμα της στάσης που τήρησε η κυβέρνηση έναντι του πρόσφατου συνεδρίου στην Εσθονία για τα «εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Ως ερωτών βουλευτής ο Ανδρέας Λοβέρδος και εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Γ. Κατρούγκαλος αντήλλαξαν έως και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δίνοντας –όπως σχολιάστηκε– πρόγευση μιας εξαιρετικά θερμής κοινοβουλευτικής περιόδου, που μόλις άνοιξε μετά τις ολιγοήμερες θερινές διακοπές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης για την άρνησή του να συμμετάσχει η ελληνική πλευρά στο συνέδριο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Στην εξωτερική μας πολιτική, ένας υπουργός και μία κυβέρνηση έχουν πάρα πολλές δυνατότητες να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για μια πρωτοβουλία. Μπορείς, λόγου χάρη, να συμμετάσχεις με έναν γενικό γραμματέα, να συμμετάσχεις ακόμα πιο πολιτικώς χαλαρά με έναν πρέσβη. Εχεις, όμως, τη δυνατότητα και να απόσχεις, να μην πας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην απάντησή του επέλεξε να επιτεθεί με σφοδρότητα στους επικριτές της κυβέρνησης, εγείροντας θέμα «αντικομμουνισμού» και απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή έκανε λόγο για εκπροσώπους του «ακραίου κέντρου», και πρόσθεσε ότι «ορισμένοι από τη ΔΗΣΥ προετοιμάζουν τη μετάβασή τους στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που έχει ήδη μεταλλαχθεί».

Με αφορμή αυτές τις επισημάνσεις, ο κ. Λοβέρδος ακούστηκε από το έδρανό του να λέει απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό: «Είσαι αλήτης», ενώ αμέσως μετά, ζητώντας τον λόγο «επί προσωπικού» υποστήριξε ότι ο κ. Κατρούγκαλος, «εκνευρισθείς από την έλλειψη επιχειρημάτων, άρχισε να μιλάει σε ένα βαθμό υψηλότερης πολιτικής αλητείας για μεταγραφές». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό: «Εγώ, κύριε, έχω κάνει δηλώσεις ότι από τον χώρο μου θα φύγω οριζοντίως. Εσείς είστε ευέλικτος, δεν έχετε οστά, αλλά είστε ένα μαλάκιο το οποίο περιφέρεται πολιτικά από εδώ και από εκεί».

Εν μέσω έντασης, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος σχολίασε με τη σειρά του: «Αυτοπροσδιορίστηκε με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε σε εμένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή