Στο στόχαστρο της Πειραιώς η «επιχειρηματική στροφή» Τσίπρα

Στο στόχαστρο της Πειραιώς η «επιχειρηματική στροφή» Τσίπρα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη στη ΝΔ η ξαφνική στροφή του Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα προς τις επιχειρήσεις και την ελεύθερη αγορά, που αποτελεί φύσει και θέσει, ήδη από την ίδρυση της προνομιακό χώρο της κεντροδεξιάς.

Στην Πειραιώς παρακολουθούν την προσπάθεια του πρωθυπουργού να ρίξει γέφυρες στον επιχειρηματικό κλάδο, που είναι γεγονός πως δεν διατηρεί ερείσματα, τόσο λόγω της ιδεολογικής φύσης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και λόγω της πραγματικότητας, καθώς η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οι κινήσεις Τσίπρα το τελευταίο διάστημα δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών της νέας στρατηγικής του. Μετά την επίσκεψη του στο Impact hub Athens, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από επιχειρηματικά μοντέλα, ακολούθησε η επίσκεψη στον Παπαστράτο, όπου εξήρε την επένδυση.  Σήμερα συνεχίζοντας την προσπάθεια ανοίγματος στην «επιχειρηματικότητα» ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Apivita, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει «να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία».

Στην κινητικότητα του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε σήμερα από την Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας, αφού ανέλυσε το πλάνο της ΝΔ, σημείωσε:  «εμείς έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. Πιστεύουμε ότι μαζί, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» σχολίασε και υπογράμμισε: «Άρα, η δική μας ταυτότητα είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Δεν ανακαλύψαμε εμείς, πρόσφατα, την επιχειρηματικότητα, ούτε τις επιχειρήσεις. Και είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Στην Πειραιώς άλλωστε θεωρούν πως η πολιτική Τσίπρα έχει ισοπεδώσει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα σε τέτοιο βαθμό που αυτό δεν μπορεί να ισοσκελιστεί με την ξαφνική στροφή του πρωθυπουργού, που δύο χρόνια μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας «θυμήθηκε την ελεύθερη αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή