Δ. Κουτσούμπας: Κατήφορος ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού

Δ. Κουτσούμπας: Κατήφορος ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κατήφορο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Η σύγκριση με άλλες εποχές, με τη δεκαετία του ’80, με άλλες πολιτικές καταστάσεις σε άλλες οικονομικές συνθήκες και διεθνείς και εσωτερικές, είναι μόνο για να δικαιολογήσει αυτήν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κλασικό αστικό κόμμα που έχει πάρει ό,τι χειρότερο είχε και ό,τι σάπιο είχε το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας. Απέδωσε, δε, την αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε με αφορμή το εν λόγω άρθρο στη διεκδίκηση από τη νέα κεντροαριστερά ζωτικού χώρου μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ «λόγω των τεράστιων αντιλαϊκών πολιτικών και των λαθών που έκαναν σε αυτήν εδώ τη χώρα, τη ζημιά που έκαναν στον ελληνικό λαό».

Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που συζητείται στη Βουλή. Με την πρώτη ζητείται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν για την εκπλήρωση των σκοπών τους. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «τα εξοντωτικά ποσά φόρων μέσω του ΕΝΦΙΑ που χρεώθηκαν σε Εργατικά Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν, ουσιαστικά απαγορεύουν τη στοιχειώδη λειτουργία τους». Η δεύτερη τροπολογία αφορά την αναγνώριση του διαστήματος ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου ασφάλισης, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των ανέργων. «Η όποια επιβάρυνση πρέπει να καλύπτεται από το κράτος και την εργοδοσία», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Η τρίτη τροπολογία αφορά τις καθυστερήσεις καταβολών μισθών και αποζημιώσεων και με αυτήν προτείνεται η τιμωρία των εργοδοτών, των πάσης φύσεως υπευθύνων επιχειρήσεων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. ή των βασικών μετόχων με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες και χρηματική ποινή. Προτείνεται, μάλιστα, η εκδίκαση των υποθέσεων καθυστέρησης καταβολής μισθών ή αποζημιώσεων να γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η τελευταία τροπολογία σχετίζεται με την κατάργηση των δικονομικών διατάξεων που αφορούν την υποβάθμιση των προνομίων των εργατικών απαιτήσεων κατά την αναγκαστική εκτέλεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή