Οι αναφορές Μακρόν για Τουρκία στην «Κ» στα διεθνή Μ.Μ.Ε

Οι αναφορές Μακρόν για Τουρκία στην «Κ» στα διεθνή Μ.Μ.Ε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην «Κ» ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου φαίνεται να μονοπωλεί η αναφορά του Γάλλου Προέδρου στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και αναπαράγουν τουρκικά αλλά και γαλλικά μέσα, όπως ο ιστότοπος Hurriyetdailynews, η Milliyet και η Ouest – France, ο Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει μέσα από τη συνέντευξή του στην «Κ», την επιθυμία του διατηρηθούν οι δεσμοί Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο αποσπάσματα τηε συνέντευξης στην «Κ», τάσσεται κατά της πλήρους ρήξης, καθώς η Αγκυρα παραμένει εταίρος σε πολλές κρίσεις που αφορούν την Ευρώπη, όπως η τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται  σε τακτική επαφή με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο κ. Μακρόν, αναφέρει το πρακτορείο, σπεύδει ωστόσο να τονίσει ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της έχει απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα υποστεί τις συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή