ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αναφορές Μακρόν για Τουρκία στην «Κ» στα διεθνή Μ.Μ.Ε

french4i

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην «Κ» ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου φαίνεται να μονοπωλεί η αναφορά του Γάλλου Προέδρου στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και αναπαράγουν τουρκικά αλλά και γαλλικά μέσα, όπως ο ιστότοπος Hurriyetdailynews, η Milliyet και η Ouest – France, ο Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει μέσα από τη συνέντευξή του στην «Κ», την επιθυμία του διατηρηθούν οι δεσμοί Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο αποσπάσματα τηε συνέντευξης στην «Κ», τάσσεται κατά της πλήρους ρήξης, καθώς η Αγκυρα παραμένει εταίρος σε πολλές κρίσεις που αφορούν την Ευρώπη, όπως η τρομοκρατία και το μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται  σε τακτική επαφή με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο κ. Μακρόν, αναφέρει το πρακτορείο, σπεύδει ωστόσο να τονίσει ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της έχει απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και θα υποστεί τις συνέπειες.