Μητσοτάκης για Eldorado: «Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες Τσίπρα»

Μητσοτάκης για Eldorado: «Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες Τσίπρα»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία.Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της.Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας.

Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Toποθέτηση Κικίλια

Νωρίτερα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ανακοίνωση της Eldorado πως αποχωρεί από τη χώρα μας εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «από το στόμα του κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο -και έχει σχέση, με τις επενδύσεις- ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις».

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως τα λόγια του κ. Τσίπρα δεν έχουν πολιτικό βάρος ποτέ δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις του. Έκανε λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα, για επενδύσεις που θα σάρωναν τη χώρα, και έρχεται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", η Εldorado Gold, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Πρόσθεσε πως, παράλληλα, υπάρχει και το νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό για λόγους αρχαιολογικούς εκφράζοντας την εκτίμηση πως αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του 10 μέρες πριν την ΔΕΘ, παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς, τα επιμελητήρια, συναντήθηκε με τους εργαζομένους, και μίλησε για μια επιχείρηση, η οποία δίνει καθαρό, επενδυτικό πρόσημο.

«Εμείς στηρίζουμε καθαρά και χωρίς αστερίσκους, μια επένδυση που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος που φέρνει θέσεις εργασίας που μεγαλώνει το ΑΕΠ που δίνει δουλειές, για τους πολλούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως εννοεί αυτά που λέει «α λά καρτ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή