ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Ψηφοφορία και για τον πολιτικό προσανατολισμό της Κεντροαριστεράς

ragkoysis-psifoforia-kai-gia-ton-politiko-prosanatolismo-tis-kentroaristeras-2208623

Επιστολή προς τους συνυποψήφιους του για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς απέστειλε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας τη σύμφωνη γνώμη τους για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, παράλληλα με την εκλογή προέδρου, για δύο σημαντικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Στέλνω την παρούσα επιστολή σε όλους τους συνυποψηφίους μας προκειμένου να ζητήσω τη σύμφωνη γνώμη σας ώστε στις 5 Νοεμβρίου, παράλληλα με την εκλογή Προέδρου, να διεξαχθεί ψηφοφορία και για δύο κατά τη γνώμη μου πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας.

Κορυφαίας σημασίας τόσο για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας μας παράταξης όσο και για την εξασφάλιση της μελλοντικής της συνοχής.
Τα θέματα αυτά είναι:
για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα.
για τη θεσμοθέτηση ή όχι της ανανέωσης, με την καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για τον βουλευτή τα 12 χρόνια και τον υπουργό τα 8 χρόνια.
Παράλληλα πιστεύω ότι πρέπει αμέσως μετά την καταληκτική προθεσμία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, να ξεκινήσουμε την πραγματοποίηση ενός συστηματικού διαλόγου μεταξύ μας σε κάθε περιφέρεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μόνον αυτός ο διάλογος θα οδηγήσει στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης του ενιαίου φορέα μας, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να μάθουν και να κρίνουν όποιες πολιτικές απόψεις και σχέδιο έχουμε για τη λύση των προβλημάτων τους καθώς και για την οργάνωση και λειτουργία του φορέα μας.

Αναμένοντας την απάντησή σου, σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων».