Συνέχεια στην κόντρα με Eldorado Gold από Γεροβασίλη

Συνέχεια στην κόντρα με Eldorado Gold από Γεροβασίλη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στην Ελλάδα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

«Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα. Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση από την πλευρά της εταιρείας.

«Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα», είπε.

Η κ. Γεροβασίλη δεν προχώρησε σε εκτίμηση για το μέλλον της συγκεκριμένης επένδυσης, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες.

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος έστειλε μήνυμα ότι «για να έχει η χώρα ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή