Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Κεντροαριστερά

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Κεντροαριστερά

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς προεκλογικούς κινούνται, πλέον, οι διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα, που ετοιμάζεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι όλοι οι υποψήφιοι εκδίδουν πια και ανακοινώσεις σχολιασμού της επικαιρότητας ως δυνάμει αρχηγοί του νέου κόμματος. Οπως συνέβη χθες, με τις εξελίξεις στην Eldorado Gold.

Τα κοινά πυρά, ωστόσο, που προκάλεσε στην κυβέρνηση η επαπειλούμενη ματαίωση μιας σημαντικής επένδυσης, δεν μπορούν να κρύψουν τις διαφωνίες που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων σχετικά με τη διαδικασία εκλογής τους. Με κυριότερη το αν θα δοθεί τελικά η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου, προοπτική για την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι υποψήφιοι, αλλά εξακολουθεί και εκφράζει έντονες επιφυλάξεις η Χαρ. Τρικούπη.

Κατά πληροφορίες, η Vodafone, που είναι η μόνη εταιρεία που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αναλάβει την ευθύνη της εκλογής, διαβεβαιώνει τις τελευταίες ώρες ότι μπορεί να εγγυηθεί τεχνολογικά τη δυνατότητα να υπάρξει και ηλεκτρονική ψηφοφορία παράλληλα με τη συμβατική (δηλαδή, τις κάλπες). Ωστόσο, στελέχη της Χαρ. Τρικούπη εξακολουθούν και ενίστανται« θέτοντας ένα ερώτημα που ηχεί εύλογο. Το αν η Vodafone μπορεί να αποτρέψει κάποιον να ψηφίσει παρατύπως περισσότερες από μία φορές προσποιούμενος εξ αποστάσεως ότι είναι διαφορετικά πρόσωπα (όπως π.χ. ο παππούς του ή η γιαγιά του) και έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει τα στοιχεία των προαναφερομένων (τις ταυτότητες και τις πιστωτικές τους κάρτες). Η Χαρ. Τρικούπη, θέλοντας επιπλέον να καταδείξει ότι δεν φοβάται την εξ αποστάσεως ψήφο, επιμένει να ζητεί την έστω και μία φορά αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερομένων σε μια εφορευτική επιτροπή πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ενώ δέχεται η υποχρέωση αυτή να μην ισχύσει για όσους διαμένουν στο εξωτερικό. Αντιθέτως, άλλοι υποψήφιοι, όπως οι κ. Θεοδωράκης, Καμίνης, Ανδρουλάκης, Μανιάτης και Ραγκούσης, επιμένουν να χαρακτηρίζουν τις εν λόγω ενστάσεις «δηλωτικές της ανησυχίας της Χαρ. Τρικούπη να μην ανοίξει η ψηφοφορία σε μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

Η «καυτή πατάτα» περνά πια στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Θα συνεδριάσει την Πέμπτη καλούμενη να βρει μια κοινή λύση, που επί του παρόντος δεν μοιάζει καθόλου εύκολη. Εν τω μεταξύ, χθες ο κ. Γ. Ραγκούσης απέστειλε επιστολή στους συνυποψηφίους του ζητώντας, παράλληλα με την ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού, όσοι μετάσχουν στη διαδικασία να απαντήσουν και σε δύο πρόσθετα ερωτήματα: Πρώτον, «για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα». Και, δεύτερον, «για τη θεσμοθέτηση ή όχι της ανανέωσης, με την καθιέρωση ανώτατου ορίου θητειών για τον βουλευτή τα 12 χρόνια και τον υπουργό τα 8 χρόνια». Τέλος, ο κ. Ραγκούσης πρότεινε να διεξαχθεί μια συζήτηση μεταξύ όλων των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή