Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο του χωριού «Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας

Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο του χωριού «Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν αναχωρήσει από την ουγγρική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο του χωριού «Νίκος Μπελογιάννης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός τού είπε πως έχουν γίνει κάποια έργα στο ομώνυμο χωριό. «Το Μπελογιάννης και τα μάτια σου, του είπα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το χωριό έχει μία πολύ σημαντική ιστορία και ότι το όνομά του είναι το όνομα ενός ήρωα που έδωσε τη ζωή του για τις ιδέες του και για να είναι η χώρα μας ελεύθερη. Όπως πρόσθεσε, ο Μπελογιάννης τιμήθηκε στην Ουγγαρία και πρόσφατα τιμήθηκε και από εμάς στην Ελλάδα, με το Μουσείο Μπελογιάννη στη γενέτειρά του.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή