Γ. Σταθάκης: «Ολίγον πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado»

Γ. Σταθάκης: «Ολίγον πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα χαρακτήρισε το τελεσίγραφο της Eldorado ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό, τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60 % και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε.

Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία , πχ στην Γερμανία και να πει ότι «η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια»

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση . Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία, ανέφερε και πρόσθεσε πως η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον της επένδυσης στη Χαλκιδική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή