Με σκληρή γραμμή ο Π. Καμμένος στα εθνικά θέματα

Με σκληρή γραμμή ο Π. Καμμένος στα εθνικά θέματα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόκκινη γραμμή» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έθεσε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, «προειδοποιώντας» πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο ίδιος δεν προτίθεται να την ψηφίσει. O κ. Καμμένος, δε, κατά την πάγια τακτική του, διάνθισε τη θέση του συνδέοντάς την με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την απόφαση που είχε ληφθεί το 1992 υπό την προεδρία του, σε εκείνη την ιστορική, από κάθε άποψη, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θέλοντας, μάλιστα, να καταστήσει σαφές πως αυτό αποτελεί από τότε μια ευρύτερα εθνική «κόκκινη γραμμή», προειδοποίησε πως αν αλλάξει αυτή η θέση, τότε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Καμμένος κατέδειξε την πρόθεσή του να συνεχίσει να επενδύει στη «σκληρή στάση» στα εθνικά θέματα, κάτι που φάνηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση της Αλβανίας απέναντι στην ελληνική μειονότητα. Το μόνο που επιτυγχάνει η γείτων χώρα «είναι η διεθνής απομόνωση των Τιράνων», σχολίασε, ενώ πολιτικό ενδιαφέρον είχε η πλήρης στήριξή του στον ΥΠΕΞ και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» Νίκο Κοτζιά, τον οποίο χαρακτήρισε «από τους καλύτερους υπουργούς που έχουν περάσει».

Αναφερόμενος στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά πολύ σκληρή γλώσσα για τη Ν.Δ., «στοχοποιώντας» τη δεξιά της πτέρυγα που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ. Με ονομαστική αναφορά στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τους κ. Βορίδη και Πλεύρη, ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να αντιστρέψει την κατηγορία πως ανήκει στην άκρα Δεξιά.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν μια αποστροφή του σε ερώτηση σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών στα ελληνικά ΑΕΙ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στο ΠΑΜΑΚ, ειδικά στο τμήμα που γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις». Η φράση κρίθηκε προσβλητική από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες με ανακοίνωσή τους ζήτησαν από τον υπουργό να ανασκευάσει, σημειώνοντας πως «δεν επιτρέπεται για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών να γίνονται αυτού του είδους τα σχόλια, ούτε χάριν αστεϊσμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή