Π. Λαφαζάνης: Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση

Π. Λαφαζάνης: Το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης. «Το ψέμα και μάλιστα το μεγάλο ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση στον Αλ. Τσίπρα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το success story που αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα από το ψευδεπίγραφο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» και προκειμένου να επιβεβαιώσει τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον πρωθυπουργό, ο κ. Λαφαζάνης έθεσε ερωτήματα: «Δεν είναι ο Αλ. Τσίπρας που έχει σχεδιάσει και ψηφίσει να μειωθούν τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα από 1/1/2019 κατά 30% οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις;», «Υπάρχει success story όταν έχει σχεδιαστεί και νομοθετηθεί η μείωση στο μισό του αφορολογήτου;», «Μέχρι το 2019 τελειώνει για 360.000 κόσμο το ΕΚΑΣ. Success story το λέτε αυτό;». Και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «τώρα θεωρεί τα μνημόνια τη μεγαλύτερη κανονικότητα της χώρας».

Για την πρόταση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης έθεσε ως αφετηρία τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι η μόνη λύση. Οπως είπε, η πρόταση του κόμματός του περιλαμβάνει, επίσης, τη διαγραφή του χρέους και τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Αναφέρθηκε, επίσης, σε εθνικοποίηση των τραπεζών και διαγραφή των ιδιωτικών χρεών. Για την προοπτική συνεργασιών, εξέφρασε την προσδοκία να καταλήξουν σύντομα οι σχετικές συζητήσεις με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι η ΛΑΕ απευθύνεται και στο ΚΚΕ για συνεργασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή