Εύσημα στον Ιερώνυμο από τον νέο πρέσβη της Γερμανίας

Εύσημα στον Ιερώνυμο από τον νέο πρέσβη της Γερμανίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εύσημα στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της οξύτατης οικονομικής κρίσης στη χώρας μας απέδωσε χθες στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλέντερ. Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος αναγνώρισε τη συνεισφορά της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ειδικότερα, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισκέφθηκε χθες σε μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλέντερ. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει και να γνωρίσει την Ελλάδα αν δεν παρατηρήσει τον μεγάλο ρόλο της Εκκλησίας στη χώρα», ανέφερε ο κ. Πλέντερ, ο οποίος μάλιστα εξήγησε ότι η συνάντησή του με τον κ. Ιερώνυμο αποτέλεσε μια από τις προτεραιότητές του αμέσως μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να χαρακτηρίσει τον Αρχιεπίσκοπο «αγγελιαφόρο της ειρήνης που χτίζει γέφυρες μεταξύ των λαών και των δύο χωρών», τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό που τρέφει στον Αρχιεπίσκοπο.

Ανταλλαγή απόψεων

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Γερμανό πρέσβη για την επίσκεψή του, δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν πολλά και ποικίλα θέματα. «Συζητήσαμε για πολλά θέματα και ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις.

Μιλήσαμε για την Ελλάδα και τον πολιτισμό, ενώ αναφερθήκαμε στην προσφορά της Εκκλησίας αυτές τις δύσκολες ώρες», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος. Τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια στην Ιταλία θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από σήμερα έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Την 1η Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Μπολόνια και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή