ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Θέλουμε την επένδυση αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα

ale3iadhs

Την επιθυμία της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί η επένδυση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Εμείς θέλουμε να γίνει η επένδυση και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα. Η σύμβαση έχει βασικούς όρους που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Οι δύο βασικοί όροι είναι το περιβάλλον και η καθετοποιημένη παραγωγή στην χώρα μας. », δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μεταλλεία σχολίασε: «Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά διάλογος έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε τέλος, αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Eldorado Gold . «Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία έχει επιλέξει να παίξει έναν πολιτικό ρόλο. Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Eldorado Gold ειδικά όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είχε κάνει το άνοιγμά του στους επενδυτές» τόνισε.