Ατυπη αντιπαράθεση μεταξύ Στ. Θεοδωράκη και Γ. Καμίνη

Ατυπη αντιπαράθεση μεταξύ Στ. Θεοδωράκη και Γ. Καμίνη

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άτυπη, αλλά καθόλου τυχαία αντιπαράθεση διαφαίνεται από χθες μεταξύ των Στ. Θεοδωράκη και Γ. Καμίνη, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της αρχηγίας του νέου φορέα. Και δεν είναι τυχαία διότι αμφότεροι εκτιμούν ότι απευθύνονται στο ίδιο κεντρώο κοινό, σε αντίθεση π.χ. με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να «κλέψει» περισσότερες πασοκικές ψήφους από τη Φώφη Γεννηματά. Ετσι ο κ. Θεοδωράκης όχι μόνον δεν άφησε να πέσει κάτω μια ερώτηση που του έγινε στη ΔΕΘ για τον κ. Καμίνη, αλλά άδραξε την ευκαιρία για να ειρωνευτεί με καυστικό τρόπο τον δήμαρχο Αθηναίων.

Αφορμή στάθηκε η επίμαχη απάντηση που έδωσε προ ημερών ο Γ. Καμίνης δηλώνοντας ότι οι πολίτες τον γνωρίζουν και «ως ηγέτη της παράταξης του “Ναι” στο δημοψήφισμα» του 2015. «Θεωρείτε και σεις τον εαυτό σας ηγέτη του “Ναι”;» ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο Στ. Θεοδωράκης, και ιδού η απάντησή του: «Εγώ και οι βουλευτές του Ποταμιού ήμασταν στρατιώτες του “Ναι”, στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε χαμογελώντας, ενώ συνεργάτες του, θυμίζοντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων επείσθη την τελευταία στιγμή να μετάσχει στις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη», χαρακτήριζαν «ανεξήγητη την επιμονή του κ. Καμίνη να μην ανακαλεί μια τόσο υπερφίαλη δήλωση η οποία έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από κύκλους του κ. Καμίνη. «Κάποιοι πιάνονται από μια όντως παρεξηγήσιμη φράση και κάνουν εσκεμμένα την τρίχα τριχιά, ενώ είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων όπως και ο Γ. Μπουτάρης δέχθηκαν να αναλάβουν μια μεγάλη ευθύνη για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη», σχολίασαν συνεργάτες του, θέλοντας να δώσουν τέλος στο «σίριαλ» που προκάλεσε η επίμαχη δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φάνηκε από τη συνέντευξη Θεοδωράκη, πρόθεσή του είναι να προσδώσει αμιγώς ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά στη μάχη για την αρχηγία του νέου φορέα, θεωρώντας ως βασικό του αντίπαλο όχι τον Γ. Καμίνη, αλλά τη Φώφη Γεννηματά. Το νόημα αυτό είχε η προαναγγελία του ότι στο εξής θα προκαλεί ευθέως όλους τους συνυποψηφίους του να πουν πώς φαντάζονται το νέο κόμμα την επομένη των εκλογών, αλλά και ποιες απόψεις έχουν συγκεκριμένα, π.χ. για τις ιδιωτικοποιήσεις και εν γένει τον ρόλο του κράτους στην οικονομία.

Μια τέτοια ουσιαστική αντιπαράθεση επισημαίνεται ότι επιθυμεί και η Φώφη Γεννηματά, η οποία εκτιμά ότι είναι φαβορί για την εκλογή ακριβώς γιατί θεωρεί ότι οι απόψεις της απηχούν την πλειονότητα των πολιτών που θέλουν μια νέα ενωμένη παράταξη στην Κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα, όλοι οι διεκδικητές του νέου φορέα ασκούν με κάθε αφορμή έντονη κριτική στην κυβέρνηση θέλοντας να δώσουν το στίγμα τους. Οι κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Μανιάτης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος άσκησαν χθες σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες του σχετικά με τις επενδύσεις στο Ελληνικό και τις Σκουριές, ενώ σήμερα αναμένεται η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου για το αν θα υπάρξει τελικά η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου στην εκλογή του νέου αρχηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή