Στ. Θεοδωράκης: Η πλειοψηφία υπέρ στο να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι

Στ. Θεοδωράκης: Η πλειοψηφία υπέρ στο να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή. Δηλαδή, στο να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον, στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα συμμετέχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την αρχή του νέου Κινήματος».

Αναφερόμενος στους στόχους, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση».

Όπως πρόσθεσε, «η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από τη στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα -πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή

Yπονοούμενα και αιχμές

Υπονοούμενα και αιχμές για υπαναχώρηση απ’ όσα συμφωνήθηκαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Νίκο Αλιβιζάτο, αφήνει το Ποτάμι. Ο Δημήτρης Τσιόδρας αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Τα μέλη της Επιτροπής και των υποεπιτροπών καθώς και όσα στελέχη του χώρου έχουν ακόμη δισταγμούς και επιφυλάξεις, οφείλουν να αποδεχθούν τα συμφωνηθέντα και να συνταχθούν με την πλειοψηφία».

Επικαλούμενος τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, με τίτλο «Βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας» το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον Ν. Αλιβιζάτο το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού ισχυρίζεται: «Ιδιαιτέρως για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επισημαίνεται ότι οι ειδικοί που κλήθηκαν από την Επιτροπή εγγυήθηκαν πλήρως τη διασφάλιση του αδιάβλητου της ψηφοφορίας. Ας δώσουμε λοιπόν σε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να εκφραστούν. Η πορεία για τη δημιουργία του "νέου" και "ενιαίου" προοδευτικού κινήματος έχει ξεκινήσει και τίποτα δεν μπορεί να την ανακόψει. Πουθενά δεν έχει διατυπωθεί ως προϋπόθεση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία να έχει προηγηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία του ψηφοφόρου. Αυτό άλλωστε θα αναιρούσε την όλη χρησιμότητα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή