Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού για τo Ελληνικό ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού για τo Ελληνικό ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ζήτησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη νέα κωλυσιεργία για το Ελληνικό που θέτει σε κίνδυνο την επένδυση.

«Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Χθες ανεβλήθησαν –τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα– οι αποφάσεις του ΚΑΣ επί της έγκρισης ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» που απαιτούνται για να υπογραφεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα και να ξεκινήσει η επένδυση.

Δεν ανεβλήθησαν όμως για να διαμορφωθούν συνθήκες έγκρισής τους, όπως πολλοί εκτιμούσαν, αλλά για να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της επόμενης Τρίτης το θέμα κήρυξης τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου και να γίνει η σχετική προεργασία. Το επίμαχο τμήμα που φέρεται να προάγεται ως αρχαιολογικό βρίσκεται σε περιοχή όπου το επενδυτικό σχέδιο, που έχει προσυπογράψει το Δημόσιο και ψηφίσει η Βουλή, προβλέπει την ανάπτυξη κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Αν και το τμήμα που φέρεται έτοιμο προς κήρυξη ως αρχαιολογικό είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που πέρυσι προτάθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου ,είναι κρίσιμο για τον συνολικό σχεδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή