Ανταλλάσσουν πυρά Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης

Ανταλλάσσουν πυρά Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια άχαρη μάχη αλληλεπίρριψης ευθυνών μοιάζει να εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, καθώς όλοι οι διεκδικητές προκαλούν αλλήλους να προσχωρήσουν στις θέσεις τους, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει ακόμη και τα στοιχειώδη. Δηλαδή ποια θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές, αν θα προλάβει να τις οργανώσει στις 5 Νοεμβρίου, και κυρίως το αν θα υπάρξει η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου.

Τα τρία αυτά ερωτήματα καλείται μεταξύ άλλων να απαντήσει μια ακόμη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, που έχει προγραμματισθεί για αύριο. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αύριο θα κλείσουν όλες αυτές οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι μεταξύ των υποψηφίων εξακολουθούν και καταγράφονται σημαντικότατες διαφωνίες.

Κατ’ εξοχήν φάνηκε αυτό με μια χθεσινή δήλωση του Στ. Θεοδωράκη. Επικαλούμενος μια τυχαία συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με ομάδα νέων επιστημόνων, μίλησε για κάποιους που «μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία» καθώς «έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς». Και για πρώτη φορά κατονόμασε τη Φώφη Γεννηματά, καλώντας την «να αποφασίσει αν θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω», φωτογραφίζοντάς την ως τη μόνη που διαφωνεί με την εξ αποστάσεως ψήφο.

«Το θέμα έχει κλείσει»

Η απάντηση της Χαρ. Τρικούπη ήταν άμεση. «Το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά, καθώς καμία από τις εταιρείες τηλεφωνίας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να εγγυηθεί εξ αποστάσεως ψήφο», έλεγαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά, θυμίζοντας στον Στ. Θεοδωράκη πως ούτως ή άλλως σε όλες τις ξένες πρωτεύουσες, όπως και στις Βρυξέλλες, στήνονται συμβατικές κάλπες. Νωρίτερα δε, η ίδια η κ. Γεννηματά άφησε να εννοηθεί (ΣΚΑΪ) ότι για εκείνη δεν υπάρχουν πλέον διαδικαστικά ζητήματα, ζητώντας από την επιτροπή Αλιβιζάτου «να τελειώνουμε με τη συζήτηση αυτή και να έρθει επιτέλους στο προσκήνιο η πολιτική. Καλώ τους πολίτες με μεγάλη συμμετοχή να έρθουν και να ψηφίσουν στις 5 Νοέμβρη και να μου δώσουν μια καθαρή εντολή για να μπορέσουμε να κάνουμε με ενότητα το άλμα προς τα εμπρός», είπε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος

Με την παρέμβαση Γεννηματά, η οποία τάχθηκε έτσι κατά της αναβολής των εκλογών, συμφώνησε και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κρίνοντας αναγκαίο να απαντήσει και εκείνος στον Στ. Θεοδωράκη. «Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία έχει γίνει το νέο ευαγγέλιο, λες και αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τους νέους και όχι το πώς θα βρουν δουλειά», είπε. Αντιθέτως ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι «μπορεί να βρεθεί αδιάβλητη και συναινετική λύση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία», ενώ ο Γιάννης Μανιάτης συνέστησε ψυχραιμία στους συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι «πρέπει να βάλουμε πολιτική φραγή στη διαδικαστική Βαβέλ και να μιλήσουμε για τους πολίτες και τη χώρα μας».

Ανοιχτός, τέλος, να συμμετάσχει ακόμη και σε μια συνεδρίαση των υποψηφίων δήλωσε ο Γ. Καμίνης, όπως και ο Ν. Ανδρουλάκης, ενώ ο Κ. Γάτσιος παρατήρησε ότι «η εσωστρέφεια και απογοήτευση δεν προέρχονται από την τυχόν χρονική μετάθεση των εκλογών για τεχνικούς λόγους, αλλά από τη διαρκή ενασχόληση με διαδικαστικού τύπου ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή