Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Πρωτοδικείο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Πρωτοδικείο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πρωτοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεγαλύτερο της χώρας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με πολίτες και νέους δικηγόρους, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες, οι δικηγόροι αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων μέσα από μια διαδικασία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί νομοτελειακά στη μεγάλη καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης.

Είναι πολλά πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει: «Δεν θα σταθώ μόνο στο ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι δομές με κάποιες πρόσθετες προσλήψεις, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια, να μπορούν οι πολίτες, οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι είτε από ένα κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών.

Εκεί πέρα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη μας έμφαση και οι προτάσεις της ΝΔ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης. Δεν ήταν δυστυχώς ωραία η εικόνα την οποία αντίκρισα παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ πέρα στην Ευελπίδων. Θα ήταν καλό και ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ πέρα να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον Ρουβικώνα να εισβάλλει στο υπουργείο του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή