Αποπομπή της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού ζητεί η Ν.Δ.

Αποπομπή της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού ζητεί η Ν.Δ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με ένα αυστηρό μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. προς τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, αν πραγματικά εννοεί ότι θέλει να προχωρήσει την επένδυση στο Ελληνικό. Η συνέχεια δόθηκε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης θα είναι προτεραιότητά του και έψεξε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την εικόνα και για την αδιαφορία του σχετικά με την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας. Το μήνυμα είναι ένα: από τα μεγάλα, όπως οι επενδύσεις, μέχρι τα μικρότερα, όπως η καθημερινή ταλαιπωρία πολιτών και δικηγόρων, η κυβέρνηση «δεν θέλει, δεν ξέρει, δεν μπορεί…».

Με το αίτημα παραίτησης της κ. Βλαζάκη, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς επιδιώκει να πιέσει την κυβέρνηση και να τη φέρει σε δύσκολη θέση, αναδεικνύοντας τις αστοχίες και την πλήρη αναντιστοιχία διακηρύξεων και πεπραγμένων του κ. Τσίπρα. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η Πειραιώς σκιαγραφεί και πάλι τον πρωθυπουργό ως «αδύναμο» να αποπέμψει οποιονδήποτε, θυμίζοντας προς τεκμηρίωση του επιχειρήματός της και τα παραδείγματα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Πάνου Καμμένου. Πέραν τούτου, η κωλυσιεργία και οι αναβολές για τη Ν.Δ. απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης και προ της εμφάνισής του στη ΔΕΘ για τον φιλοεπενδυτικό «οίστρο» του κ. Τσίπρα: ότι ο πρωθυπουργός και οι επενδύσεις είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Και ότι το γήπεδο αυτό ανήκει στη Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση. Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων», σημείωνε λίγο αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας, βάζοντας τα μεγάλα και τα μικρά στο ίδιο κάδρο της αδυναμίας της κυβέρνησης να επαναφέρει τη χώρα σε κανονικότητα. «Προκαλούν δυσφορία και αγανάκτηση η ανικανότητα, η άσκοπη φλυαρία της κυβέρνησης και η υποκριτική αναντιστοιχία λόγων και έργων», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., καθώς η καθημερινότητα θα βρίσκεται στην προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Πειραιώς το επόμενο διάστημα, διάσταση που θα αναδειχθεί και με στοχευμένες επισκέψεις του προέδρου της Ν.Δ.

«Δεν ήταν δυστυχώς ωραία η εικόνα που αντίκρισα, παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ στην Ευελπίδων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά την επιτόπια επίσκεψη, κατά την οποία δεν έλειψαν οι αιχμές για τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος «θα ήταν καλό να έρθει μια βόλτα να δει την κατάσταση, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον “Ρουβίκωνα” να εισβάλλει στο υπουργείο του». Το Σάββατο, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προγραμματίζει επίσκεψη στη Σαλαμίνα, όπου η καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα είναι μεγάλη. Θα είναι η τρίτη στη σειρά σχετική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές, μετά τον Αλιμο, το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό και το Κερατσίνι, την ώρα που η κυβέρνηση είναι απούσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή