Ο κ. Σαμαράς για ασφάλεια και σύνορα

Ο κ. Σαμαράς για ασφάλεια και σύνορα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ασφάλεια και δη των συνόρων, με αιχμή το μεταναστευτικό ως τη βασική πρόκληση για την Ευρώπη, επικέντρωσε την ομιλία του στο συνέδριο του think tank των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (European Ideas Network) στη Ρώμη ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του έναντι των «ανοικτών» συνόρων που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέρη της συνολικής πολιτικής που ο ίδιος είχε υπερασπιστεί διακρίνει στις επισημάνσεις του Εμανουέλ Μακρόν για την ανάγκη μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης επέμβασης, κοινής υπηρεσίας ασύλου και κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενσωμάτων των προσφύγων. Αναφερόμενος στο 2014, ο κ. Σαμαράς θύμισε ότι οι προσφυγικές ροές είχαν αρχίσει από τότε να αυξάνονται –μέσω Μάλτας και Σικελίας–, αλλά τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο ήταν «σφραγισμένα».

«Είχαμε καταφέρει να κλείσουμε αυτό το ευπαθές σημείο εισόδου στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη διαχωρισμού προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στους πρόσφυγες», είπε, προσθέτοντας σε σχέση με τους μετανάστες ότι «η ελευθερία και ο ανοικτός χαρακτήρας των κοινωνιών μας συνεπάγονται και ευθύνες και πλήρη σεβασμό των νόμων μας». Τάχθηκε δε υπέρ του «μέσου δρόμου» ανάμεσα στην αντίληψη της άκρας Δεξιάς που «είναι ξενοφοβική και δεν δέχεται τους πρόσφυγες» και την Αριστερά που «δεν αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή