Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει και χωρίς καθυστερήσεις

Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει και χωρίς καθυστερήσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κι ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» τα υπόλοιπα έργα θα υλοποιηθούν κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο θα είναι να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους εργολάβους.

Απέδωσε δε την πολιτική ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την επένδυση στο ότι κάποιοι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα».

Ο κ. Πιτσιόρλας επαναβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν έχει αλλάξει, εφόσον εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, ενώ επεσήμανε πως το μνημόνιο για την επένδυση στο Ελληνικό συνάφθηκε ακριβώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και εμπόδια.

Θέμα Fraport

Oσον αφορά το θέμα της Fraport, η οποία ζητά το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ για προβλήματα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, o κ. Πιτσιόρλας έριξε τους τόνους, αναφέροντας ότι εάν η Fraport μπορέσει να τεκμηριώσει πρόβλημα τότε η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τιμήσει τη σύμβαση και να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες της.

Τόνισε δε, πως το θέμα εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών και πως όπως η Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή