Η Σοσιαλιστική Τάση ψηφίζει για αποχώρηση

Η Σοσιαλιστική Τάση ψηφίζει για αποχώρηση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν, έπειτα από ψηφοφορία που θα διενεργηθεί το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου, επί της πρότασης της γραμματείας της Τάσης για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετασχηματισμό σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Η απόφαση θα συνεπάγεται αυτόματα και την ανεξαρτητοποίηση του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για το θέμα, ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα.

Η ενεργοποίηση διαδικασιών αποχώρησης της Σοσιαλιστικής Τάσης συνοδεύθηκε από σκληρές καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην απόφαση της γραμματείας επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία». Αναφέρεται, επίσης, ότι οι συλλογικές διαδικασίες στο εσωτερικό του κόμματος έχουν καταργηθεί και οι αποφάσεις λαμβάνονται από έναν κλειστό κομματικό πυρήνα. Ασκείται, τέλος, κριτική στην κυβερνητική πολιτική, για την υπερφορολόγηση, τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που, όπως επισημαίνεται, θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή