Ανακοίνωση Κοντονή για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ευελπίδων

Ανακοίνωση Κοντονή για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ευελπίδων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προφανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαφορούσε με προκλητικό τρόπο για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει» απαντά με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα προβλήματα και τις παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοντονής απαριθμεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης και σημειώνει ότι «εγκαλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν έλυσε σε δύο χρόνια, ζητήματα που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και είχαν αφήσει να λιμνάζουν για 40 χρόνια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού: 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλυψε ξαφνικά χθες ότι καθυστερεί η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και πως οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία. Προφανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαφορούσε με τρόπο προκλητικό για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει. Εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλυσε σε δύο χρόνια, ζητήματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και είχαν αφήσει να λιμνάζουν για 40 χρόνια.

Ξεχνά όμως ότι η απλοποίηση διαδικασιών και η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελούν  πολιτική που το  Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογήσει και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, η ηλεκτρονική οργάνωση των διοικητικών δικαστηρίων που έχει ήδη ολοκληρωθεί και η υλοποίησή της στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια (ΟΣΔΥΔΔ και ΟΣΔΥΠΠ), η σύντμηση της διαδικασίας πτώχευσης, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται. Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, ενώ περαιτέρω, τη διαδικασία επιτάχυνσης θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, ο θεσμός δικαστικής διαμεσολάβησης, ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Διοικητικής Δικονομίας που θα ψηφιστούν σύντομα, όπως επίσης και οι νέες ρυθμίσεις για τα συναινετικά διαζύγια. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα της διεξαγωγής των διοικητικών δικών στις μεταβατικές έδρες με τηλεδιάσκεψη.

Απετράπη η αποστελέχωση των δικαστηρίων της χώρας και καλύπτονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις, με την ολοκλήρωση διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται περί προσλήψεων και όχι απολύσεων που ετοίμαζε ο κ. Μητσοτάκης…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή