Ωρα αποφάσεων για την ψηφοφορία στον νέο φορέα

Ωρα αποφάσεων για την ψηφοφορία στον νέο φορέα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Open Technology Services (OTS), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, θα είναι πιθανότατα αυτή που θα αναλάβει την εκλογή αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα που κυοφορείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. Η εν λόγω εταιρεία ήταν η μόνη από αυτές που απευθύνθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος που –κατά πληροφορίες– έκανε μια «λογική», όπως χαρακτηριζόταν, προσφορά και αυτή συζητείτο έως αργά το βράδυ στη συνεδρίαση της επιτροπής του. Σύμφωνα, ωστόσο, με τις ίδιες πηγές, η OTS πρότεινε να αναλάβει μόνον τη δημιουργία του λογισμικού που θα διασφαλίσει την online σύνδεση των σημείων όπου θα στηθούν κάλπες και όχι να εντάξει στην προσφορά της και το hardware, δηλαδή τις ταμπλέτες που θα χρειαστούν. Επομένως, τυχόν αποδοχή της προσφοράς της θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί και με τη συμμετοχή μιας μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με τη Wind να ακούγεται ως επικρατέστερη, καθώς έχει ήδη προθυμοποιηθεί να διαθέσει τα απαραίτητα tablets και κυρίως τις γραμμές επικοινωνίας.

Μια τέτοια λύση που εκτιμάτο ότι θα στοιχίσει αθροιστικά περί τις 400.000 – 500.000 ευρώ συζητούσαν χθες τα μέλη της επιτροπής, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί σειρά άλλων εκκρεμοτήτων. Με πρώτο ακόμη και τον χρόνο των εκλογών, καθώς όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στην πρόβλεψη ότι η ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα μάλλον θα πρέπει να αναβληθεί για κάποιες εβδομάδες ή ακόμη και για ένα μήνα λόγω των τεχνικών δυσκολιών του εγχειρήματος. Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως γνωστό βρίσκει κάθετα αντίθετη τις τελευταίες μέρες όχι μόνον τη Φώφη Γεννηματά αλλά και άλλους συνυποψηφίους της.

Παρέμβαση Ραγκούση

Αν κάτι, ωστόσο, μονοπώλησε χθες τις συζητήσεις πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ήταν μια παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Δικτύου Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) καθηγητή κ. Παν. Τσανάκα, ζητώντας του να πληροφορηθεί αν το γνωστό σύστημα «Ζευς» μπορεί να εγγυηθεί τη δυνατότητα και της εξ αποστάσεως ψήφου στην επικείμενη εκλογή. Και όπως προκύπτει από την απάντηση του καθηγητή του ΕΜΠ –την οποία ο κ. Ραγκούσης έστειλε στον Ν. Αλιβιζάτο αλλά και στα ΜΜΕ– το ΕΔΕΤ όχι μόνον μπορεί να διαθέσει το σύστημα «Ζευς», αλλά και χωρίς χρέωση ενόψει της εκλογής αρχηγού του νέου φορέα. «Το “Ζευς” έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 565 εκλογές, με περισσότερους από 89.950 ψηφοφόρους και δεν υπήρξε ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα ασφαλείας και διαθεσιμότητας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσανάκας, περιπλέκοντας –άθελά του– έτι περαιτέρω τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις μεταξύ των υποψηφίων, καθώς ως γνωστόν οι περισσότεροι διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα –με πρώτο τον Στ. Θεοδωράκη– επιθυμούν να υπάρξει και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου στην επικείμενη εκλογή.

Τι μέλλει γενέσθαι, μάλλον θα φανεί εντός του Σαββατοκύριακου με τον Νίκο Αλιβιζάτο να καλείται για μία ακόμη φορά να βρει τη χρυσή τομή που θα τους ικανοποιήσει όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή