Βουλή: Ο διάλογος Ιερώνυμου – Βούτση στον αγιασμό της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου

Βουλή: Ο διάλογος Ιερώνυμου – Βούτση στον αγιασμό της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επισημάνσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αναφορικά με το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, καθιστώντας σαφές εκτός των άλλων πως βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της Ιεραρχίας, έδωσαν το στίγμα στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, σήμερα στο χώρο του Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία της τελετής του αγιασμού, με την οποία άνοιξε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα της Ολομέλειας, η τρίτη Σύνοδος της τρέχουσας, ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου.

Υπογραμμίζοντας πως η Εκκλησία ως θεσμός, έχει αναφορά ευρύτερη εκείνης που διακρίνει την Πολιτεία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε με έμφαση πως στην μελέτη των ζητημάτων που απασχολούν όλους σήμερα στη χώρα, πρέπει να γίνεται με το βλέμμα στραμμένο «πιο ψηλά, πιο μακριά». Ειδικότερα, σημείωσε: «Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας περνούν διάφορες μορφές. Πρέπει να σηκώσουμε την πήχυ πιο ψηλά όλοι μας, και η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος και ο εκκλησιαστικός κόσμος, μακριά από δογματισμούς και ιδεοληψίες. Υπάρχουν οι σχέσεις Εκκλησίας και έθνους, αυτό το έχουμε ξεχάσει. Θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα, αλληλοεμπιστοσύνη στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Να μην ασχολούμεθα με τα μικρά και τις γκρίνιες. Να δούμε τα προβλήματα πιο καθαρά, πιο ψηλά και πιο μακριά».

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του επισήμανε ότι μετά από τα χρόνια της κρίσης, «με τις επώδυνες για την κοινωνία μας καταστάσεις, όλοι πρέπει να κάνουμε είδος απολογισμού, να αντλήσουμε εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει κάθε θεσμός, να δώσουμε όλοι το δικό μας αποτύπωμα στις συζητήσεις που γίνονται».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε: «Ευκαιρία να ξαναπροβληματιστούμε. Οι σχέσεις μας με την πολιτεία μας απασχολεί πάρα πολύ. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας, να πούμε σε όλους ότι είμαστε μια οικογένεια, να συνεργαστούμε προς όφελος του λαού μας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή